Dweilorkest 94½

Algemeen | Historie | Rhedense Dweildag

Klik voor een vergroting!

Swingend, kleurrijk, muzikaal en enthousiast dat zijn de leden van Dweilorkest 94½  uit Rheden.Voor vele gelegenheden inzetbaar en niet alleen leuk om naar te luisteren maar zeker ook leuk om naar te kijken.

Het Dweilorkest 94½ is onderdeel van March & Showband Rheden. Bijna elf jaar geleden ontstond het idee voor een dweilorkest. Begin 1994 begon het idee vastere vormen te krijgen en werden mensen gevraagd of ze zin hadden in een dweilorkest te gaan spelen. De eerste partijen werden zelf geschreven of via via geritseld. Klik voor een vergroting!


Een leuke groep van zo'n 15 muzikanten ging aan de slag................... Partijen werden verdeeld en ook een uniform kwam er, rood wit sweatshirt met spijkerbroek. Er werd veel en fanatiek geoefend en van het ene idee kwam het andere idee. Maar toen diende zich opeens het eerste optreden zich aan… muziek maken tijdens het Rhedense schaapscheerderfeest, een feest welke ieder jaar in Rheden wordt gevierd. Bijna was het zover…........alles en iedereen was er klaar voor..........…alleen nog…....….”een naam”. Het was juni 1994, de helft van het jaar, dus werd het 94½.

Nadat optreden druppelden de optredens langzaam binnen, en de muziekstukken werden leuker. In 1995 waren we zover gevorderd met de muziek dat de outfit ook maar aangepast moest worden. Het idee om de oude uniformen van de IJsselband te gebruiken werd uitgewerkt.

Klik voor een vergroting!De broek driekwart knippen, rood/witte sokken en een uniformjasje zonder mouwen, met een wit shirt, dat zou het worden. De presentatie was tijdens het pleinfeest in ons dorp waar die avond een dweilavond werd gehouden. Dat gaf ons moed om ook eens verder te gaan kijken en ons in te schrijven bij een Dweilfestival. In September 1995 deden we mee aan het dweilfestival in Zevenaar.

Eerst rond kijken wat nou een dweilfestival was en om gewoon wat ideeën op te doen. Winnen was zeker niet in het vizier..........….we kwamen uiteindelijk net kijken. Maar het ongelofelijke gebeurde en we wonnen de “GOUDEN DWEIL”. Met lof van de jury en door het dolle heen gingen we naar huis , al konden we het nog steeds niet geloven. Aan de weg blijven timmeren is natuurlijk een vereiste. Steeds nieuwe nummers en andere show hoort daarbij. Na een paar jaar hadden we het idee om een pietenband te gaan vormen. Het eerste optreden voor en met Sinterklaas hadden we al in 1996. Maar in 1997 hebben we de plannen verder uitgewerkt, en met inzet van veel mensen rondom onze vereniging werden mooie zwarte pietenpakken gemaakt.Klik voor een vergroting!

In Oktober 1997 was de presentatie van een echte zwarte pietenband genaamd “De Pepernoten” Natuurlijk het eerste jaar meteen van de partij met de intochten in Rheden en De Steeg. Het publiek was razend enthousiast over hetgeen zij zagen. Zo langzaam aan werd Dweilorkest 94½  een begrip bij veel feesten en partijen, zo ook uiteraard de pietenband. Meerdere prijzen werden in de wacht gesleept, en gaf ook iedere keer weer de vreugde om door te gaan.

Klik voor een vergroting!In 1999 bestond 94½  alweer 5 jaar, en samen met Carnavalsvereniging “De Heiknuuters” werd er de Rhedense Dweildag georganiseerd. Dit is inmiddels een succesvol, jaarlijks terugkerend evenement geworden. Dweilorkest 94½  treed zelfs buiten onze grenzen op zo zijn ze al  twee maal in Neuss (D)  geweest. In 2001 hebben ze deelgenomen aan het Wolkenkratzer festival in Frankfurt. Mochten wij u interesse gewekt hebben, en wilt u iets meer over ons weten. Moet u ons telefoonnummer niet vergeten. Ook op uw feest of festiviteit zijn we graag van de partij.

 

Onthoud onze naam……..94½……want dat zijn wij!!!!!

Informatie:
Peter Oosterwegel
026 - 4954726

 

 
 

 

 

© March & Showband Rheden | Postadres: Postbus 17, 6990 AA Rheden | Bezoekadres: IJsselsingel 17, 6991 ZP Rheden | E-mail: info@march-showbandrheden.nl | Privacy Policy