Instructie

Algemeen | Instructie |

Eric Westerink
Eric Westerink is dirigent en muzikaal eindverantwoordelijke van March & Showband Rheden en March & Showband Jong Rheden. In de sector van show- en marchingbands heeft hij zijn sporen verdiend bij onder andere het Kamper Trompetter Korps uit Kampen. De groei die dit korps de afgelopen jaren heeft doorgemaakt valt voor een belangrijk deel aan Westerink toe te schrijven. Eric Westerink werd op 8-jarige leeftijd lid van de Stedelijke Harmonie Harderwijk. Hij wilde trompet spelen maar bij gebrek aan instrumenten kreeg hij een groter instrument in handen: de tenortuba. Na een aantal jaren gespeeld te hebben ging Eric op examen. Op één dag deed hij de hafabra-examens A, B en C. Binnen 2 jaar deed Eric zijn D examen. In deze periode werd hij lid van het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Piebe Bakker en versterkte hij veel zusterorkesten tijdens concerten en concoursen. Vanaf zijn 16e volgde Eric privélessen op tenortuba in Hilversum. Daarnaast begon hij voor zichzelf trombone te spelen. Vrij snel is Eric lead gaan spelen in een bigband o.l.v. Jilt Jansma en als invaller bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest o.l.v. Jan Cober.

In 1985 deed Eric mee als kandidaat in de sterrenshow van Willem Ruis. Tijdens een live Tv-uitzending speelde hij solo op tenortuba en werd begeleid door de Koninklijke Militaire Kapel. Tijdens deze rechtstreekse uitzending belde de toenmalige directeur van het conservatorium te Zwolle. Hij vroeg Eric auditie te komen doen om vervolgens als eerste in Nederland hoofdvak tenortuba te gaan studeren in Zwolle. Eric werd vervolgens aangenomen en door een roosterfout werd hij ingedeeld bij een trombonedocent. Aangezien Eric de trombone zichzelf eigen had gemaakt is hij na deze eerste les trombone gaan studeren op het conservatorium.

Tijdens het eerste jaar heeft Eric meegedaan aan een nationaal trombone concours dat werd georganiseerd door Stichting Jong Muziektalent Nederland en dat resulteerde in een eerste prijs. In zijn muzikale carrière heeft Eric veel orkestaudities gedaan, veel finales gespeeld maar werd vaak tweede. Hierdoor kreeg hij geen vaste baan maar werd wel veelgevraagd als invaller op trombone, tenortuba en bastrompet. Eric heeft hierdoor zeer brede ervaring opgedaan binnen de muziekwereld. In het tweede conservatoriumjaar viel Eric in als leadtrombonist bij het Amsterdamse Jeugd Big Band waarmee hij een eerste prijs behaalde op een Europees Big Band concours in Berlijn.

Tijdens zijn studie heeft Eric een jaar in Londen gestudeerd bij Peter Gare en Eric Crees aan The Guildhallschool of Music & Drama. In deze periode volgde hij ook veel masterclasses bij grootheden als Lindberg, Summerskin, Slokar, Bequet, Bobo, Sheridan etc. Tijdens en na de studie speelde Eric o.a. in een theatershow met Carry Tefsen en in de orkestbak van de musicals West Side Story en Chicago. In speelseizoen 1998/1999 is Eric een jaar verbonden geweest als solotrombonist in de Mittel Sachische Philharmonie in Freiberg bij Dresden.
 

 
Ga naar de persoonlijke website van Eric Westerink | Ga naar het Youtube-kanaal van Eric Westerink
 


 
 

 

 
 
© March & Showband Rheden | Postadres: Postbus 17, 6990 AA Rheden | Bezoekadres: IJsselsingel 17, 6991 ZP Rheden | E-mail: info@march-showbandrheden.nl | Privacy Policy